torsdag 3. februar 2011

Båredekorasjon

Vår neste oppgave var å lage kistedekorasjon/dekor. Vi valgte å jobbe bort fra oasisen og inn i en annen stilform som vi ingen hadde jobbet med. Den transperange stilen. Jeg jobbet sammen med Hanne og Hanna, og vi hadde mange av de samme tankene, og kom frem til at vi fikk et veldig fint resultat.

KOMPETANSEMÅL
-Planlegge, gjennomføre og vurdere eget grunnleggende arbeid med ulike råvarer.
-Bruke verktøy, materiale og teknikker på føremålstenleg og forsvarlig måte.

MATERIALER
sølvtråd
aluminiumstråd
hvite perler
brudeslør
limonium
roser
lisianthus

 Underlaget laget vi av sølvtråd som vi krøllet sammen og strakk ut til et langt teppe. For å gjøre det litt mer solid, brukte vi aluminiumstråd som vi flettet inni. For å gjøre disse litt finere å se på, krøllet vi sammen endene. Tredde også på noen perler, for å lage arbeidet mest glamorøst og delikat.
 For å skape kontraster og lage spenning i arbeidet, flettet vi inn typha gress i ulike rettninger. Noen rette andre med vridninger.
 Dekorasjonen på langs. Den ble annerledes, men utrolig flott og enkel.
 Små detaljer gjorde arbeidet delikat. For at alt ikke bare skulle være hvitt, brukte vi også lilla limonium.
Vi lot noen lisianthus gå ut av formen for å ikke ha en veldig streng rektangulær form. Disse ga arbeidet et fint utrykk.

Fargevalget endte på lyse farger i hvitt og grønt. Dette passer bra til en begravelse. For å skape litt kontrast, hadde vi i litt limonium som skapte spennig i arbeidet.

Linjer gikk det på kryss og tvers. Stilkene har en rett linje som vi ikke brutte, mens mange av typha bladene var krøllet på.

Formen som ble mest brukt, var runde former. Vi hadde kontrast mellom de små brudeslør-blomstene og de store lisianthusene.

Dominansen hvar det hvite og det grønne i fargene. Ellers var det den rue overflaten på brudesløret og limoniumen.

Teknikken vi brukte, var å vikle sammen ståltråden. Blomstene flettet vi inn i underlaget, men surret lett men fast rundt enden av stilken for at den ikke skulle dette ut av formen.

Ble  veldig fornøyd med resultatet. Det var et litt annerledes arbeid, men ble veldig fint :)

1 kommentar:

Blomstertua sa...

Vakkert arbeid. Fine bilder og flott dokumentasjon:)))